Objednávky, které obdržíme a budou uhrazeny nejpozději do 18. 12., ✔️ vyexpedujeme na naše pobočky – k vyzvednutí ještě před Vánoci, ✔️ zároveň je předáme k přepravě kurýrovi (Zásilkovna / Messenger). 📦 Objednávky vytvořené mezi 19. 12. a 31. 12.: -nebude možné zvolit dopravu - osobní vyzvednutí na pobočkách, -poslední zásilky přes Zásilkovnu a Messenger odešleme 23. 12., -další odesílání proběhne až od 29. 12. Děkujeme za pochopení a přejeme vám krásné a klidné Vánoce 🎄✨

Zrálo jsem ve vejci – náš jarní tip

BETONOVÉ VEJCE – v čem specifické pro výrobu vína?

Betonová VEJCE jsou velmi drahá. Používají se jako nádoby pro fermentaci nebo zrání vína. Jejich tvar vytváří konvekční proudy, které samovolně mísí mošt při fermentaci, nebo případně jemné kaly s vínem během zrání.

Jako například v doméně Vincent Caillé Le Fay d´Homme. Vincentův Muscadet zraje 10 měsíců na jemných kalech, právě v betonových vejcích umístěných v podzemním sklepě. Doména se nachází v blízkosti Atlantského oceánu a na vejce tak také působí efekt změn atmosférického tlaku.

Koupit můžeš hned teď.

Muscadet sur lie [muskade syr li]

ID DEKADENTNĚ SVĚŽOPLNÉ

Svěžest Muscadetu, zaoblenost kvasinek „sur Lie“ – nevšední tandem.

Ukázkově komplexní Muscadet. Svěžest citrusů a žlutého ovoce doplněná o aroma briošek ze zrání na kvasinkových kalech. Zakulacené, plné, v dochuti lehká slámovost a krásná mineralita.

AROMA 1 – 5 PLNOST 1 – 5 DŘEVO KDY PÍT 1 hned,

 

2 potenciál, 3 archiv

aroma4 plnost3 dřevo vypij2