Gurmánský večer v Dejvicích

 

Soirée gastronomique # 1 / Gurmánský večer # 1

Po úspěšné lednové degustaci s francouzskou vinařkou Nadine Auray-Jauffret z Château Terre Forte připravujeme v Dejvicích další zajímavou akci pro milovníky vína a gurmány. Ve středu 28. března se můžete těšit na první z řady Gurmánských večerů, kdy pokrmy vzniknou pod taktovkou našich šikovných kuchařů z dejvického bistra a doprovodí je vybraná vína nejen z naší nabídky.

 

Baví nás dobré jídlo a pití, a protože rádi ochutnáváme i jiná než francouzská vína a někdy se stane, že nás práce některých vinařů skutečně nadchne nebo se inspirujeme zajímavým receptem, či kulinářským zážitkem, rozhodli jsme se, že pro naše zákazníky připravíme pravidelné Gurmánské večery v Degustační klubovně, kde se s nimi o naše poznatky a zkušenosti podělíme.

 

Prvním hostem prvního Gurmánského večera bude enolog Ondřej Veselý z vinařství Nepraš & Co., z Pavlova. Ondřej měl v rámci studia vinařství možnost nasbírat zkušenosti i ve světě a aplikuje je v jejich rodinném vinařství. Svá vína nechává kvasit ve velkých dubových sudech, kde také zrají i 11 měsíců.

 

Těšit se můžete na 6 vzorků jeho vín, které doprovodí degustační menu o šesti chodech, kterým bychom rádi představili část nového menu našeho bistra. Pouze k dezertu jsme vybrali skvělý Macvin du Jura z naší nabídky. Přijďte prožít příjemný večer s báječným jídlem a vínem.

 

Sklenka na úvítanou:

Riesling 5. Maidenstein 2016, pozdní sběr

 

Předkrm:

Hummus s bylinkami a pečivem

Lilkový baba ganoush s koriandrem

Bagna cauda

Savrie cuvée 2016, kabinet

 

Polévka:

Velká středomořská polévka s plody moře, rajčaty a řapíkatým celerem

Ryzlink vlašský Maidenstein 2016, pozdní sběr​

 

První chod:

Pečený filet z pražmy s grilovanou zeleninou, bylinkami a konfitovaným citronem

Pinot gris 2014, pozdní sběr

 

Druhý chod:

Slávky na bílém víně z Mont Ventoux

Sauvignon blanc Maidenstein 2016, kabinet​

 

Třetí chod:

Domáci ravioli s kohoutem, konfitovanou cibulkou a lanýžovým olejem

Gravettien Grande Cuvée 2015, výběr z hroznů

 

Dezert:

Vanilkový crème brûlée

Macvin du Jura Domaine Villet

 

Cena Gurmánského večera je 750,- Kč na osobu. Cena zahrnuje všech 6 chodů včetně mixu předkrmů a také 7 vzorků vína.

 

Kdy? Středa 28. března v 18:00

Kde? Na břehu Rhony obchod s degustační klubovnou v Dejvicích - Puškinovo nám. 13

 

Kapacita je omezená, proto s rezervací neváhejte. O rezervace žádejte mailem na tomas@pasapas.cz

 

 

 

Please reload

Nejnovější příspěvky
Please reload

Sleduj naše profily
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Archív
Please reload

Tagy
Please reload

 © 2016 - 2019 Na břehu Rhôny