🍷Máte rádi víno, ale tak trochu se v tom ztrácíte?🍷

Chcete si utřídit pojmy a vytříbit patro?

Uděláme vám v tom jasno!

Vstupenka na vámi vybrané téma.

 

 25.1. FRANCOUZSKÉ VINAŘSKÉ REGIONY 

(Francií se sklenkou v ruce po hlavních oblastech Bourgogne, Bordeaux, Rhône, Alsace, Loire)

1.2. BYLO NEBYLO – BIO NEBIO

(jak se orientovat ve světě naturálních, autentických, bio a dynamických vín,

jak rozeznat módní výstřelky od poctivé tradice)

8. 2. JAK DEGUSTOVAT VÍNO – provede vás Eva s Kamilou

(jak víno vybrat, podle čeho, kde, jak si ho připravit a vychutnat, kam se posouvat dál)

22. 2. JAK SE (Z)RODÍ VÍNO – provede vás Petr s Filipem

(z vinice do lahve, co udělá terroir, co práce ve sklepě, různé styly vinařů, historie a symbolika vína)

 8. 3. ŠUMIVÉ MÁMENÍ – provede vás Eva

(od Prosecca k Champagne, metody výroby, perlení versus šumění)

 22. 3. FRANCOUZSKÉ VINAŘSKÉ REGIONY – provede vás Kamila s Petrem

Z jaké oblasti Francie je víno nejlepší? Nebo lépe – všude je jiné a čím se tedy liší a proč? Už víte, které nejvíc chutná vám?  Provedeme vás vinařskými oblastmi Burgundsko, Bordeaux, Rhôna, Alsasko a Loira.

5. 4. BYLO NEBYLO – BIO NEBIO – provede vás Petr s Filipem

Označení BIO je všude kolem nás…ale co to znamená pro víno? Nedej bože BIODYNAMICKÉ?! Nebo NATURÁLNÍ? Dá se to vůbec pít? Nebo možná kdo okusí, už nepije nic jiného? Ale hlavně – kdo se v tom má vyznat?! A co třeba vy? Mějte jasno, přijďte ochutnat a dozvědět se, jak to všechno je.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

KDE TO PROBÍHÁ – Na břehu Rhôny Za rohem (Rašínovo nábřeží 32, Praha 2), vždy od 18:00 hodin